PAINUNEEN RAKENNUKSEN NOSTO JA OIKAISU

Toteutamme painuneiden rakennusten, perustusten ja rakenteiden nosto- sekä suoristustöitä useilla eri menetelmillä. Kohteisiin valitaan aina suunnitelmien pohjalta oikea nostomenetelmä, joihin vaikuttavat mm. maaperän laatu ja kantokyky, sekä rakennuksen perustamistapa ja koko.

Mistä tiedän, että taloni on vajonnut?

yleisimmät painuneen rakennuksen merkit:

  • Halkeamat seinissä tai katossa, etenkin jos halkeamat ovat vinossa tai lähellä ovia ja ikkunoita.
  • Ovet ja ikkunat ovat vaikeita avata tai sulkea, koska ne pysähtyvät kesken.
  • Lattioista on tullut epätasaisia tai vinoja.
  • Katto on vino tai epätasainen.

Rakennuksen vajoaminen voi ilmetä useilla eri tavoilla rakennuksissa ja sen rakenteissa. Yleisimpiä ja näkyvimpiä merkkejä ovat halkeamat ja vinous seinissä, katossa, sokkelissa tai lattioissa. Mikäli rakennuksen perustukset ovat vaurioituneet vajoamisen yhteydessä, on perustusten korjaus nopeasti ja kestävästi tietenkin tärkeää suurempien vaurioiden ennaltaehkäisyä.

Vinoon painuneen rakennuksen oireita voivat kuitenkin olla myös esimerkiksi itsekseen aukeavat ovet, vaikeasti suljettavat ikkunat ja ovet, rakoilevat lattialistat, viemäreiden huono toimiminen tai sadevesikouruissa seisova vesi. Todella vinoon painuneessa kodissa voit huomata, kuinka pyörivät esineet kierivät lattialla aina samalle seinustalle.

Talon seinä ennen oikaisua ja stabilointia

TALON SEINÄ OIKAISUN JA STABILOINNIN JÄLKEEN

Mikä saa rakennuksen vajoamaan?

Huono maaperä

Jos talon alla oleva maaperä on heikko tai epävakaa, talo voi alkaa painua. Tämä voi johtua monista syistä, kuten laajenevasta savesta, joka turpoaa ja kutistuu kosteuden määrän muuttuessa, tai huonosti tiivistetystä täyttömaasta, joka painuu ajan myötä.

Rakennuksen ikä

Mitä vanhempi talo on, sitä todennäköisemmin se alkaa painua kulumisen ja talon rakenteellisten elementtien vaurioiden takia.

Tapahtunut vesivahinko

Jos talo on kärsinyt vesivahingosta, se voi heikentää perustusta ja aiheuttaa talon painumista.

Rakennuksen oikaisu painenostomenetelmällä

Painenostoissa hyödynnetään erikoisvalmisteista paineilmanostolaitteistoa yhdessä polymeerin syväinjektoinnin kanssa. Tässä hybridimallissa perustusten alapuolelle asetetaan paineilmatoiminen nostolaitteisto, jonka jokaista nostoyksikköä voidaan ohjata tarkasti erillisillä ohjauskonsoleilla.

Samanaikaisesti aloitetaan paisuvien polymeerien injektointi rakenteiden alle. Polymeerien paisuntavoiman ansiosta rakenne alkaa nousemaan. Tällä hybridimenetelmällä saadaan rakenteelle edullisin ja tasaisin nousu, kun kyse on kokonaisvaltaisesta rakennuksen nostosta. Menetelmä sopii omakotitaloihin, teollisuushalleihin, kesämökkeihin, rivitaloihin ja jopa pieniin kerrostaloihin. Meidän kautta onnistuu myös painuneen lattian korjaustyöt.

Katso videolta, kuinka vajonneen talon nosto ja oikaisu tehdään

Pyydä tarjous rakennuksen nostosta tai oikaisusta

Kerro meille kohteestasi ja annamme sitomattoman arvion työhön vaaditusta ajasta ja kustannuksista. Toteutamme nosto- ja oikaisutöitä kaikenlaisiin kohteisiin, niin omakotitaloille, kesämökeille kuin yrityskiinteistöille.

Jos painuneen rakennuksen noston hinta huolestuttaa, meiltä saat myös joustavaa rahoitusta.

Rakennuksen oikaisu syväinjektointimenetelmällä

Syväinjektointimenetelmällä voidaan nostaa rakenteita ja perustuksia ilman mekaanisia nostolaitteita, kaivuutöitä tai rakenteiden purkamista. Paisuvan korkeatiheyspolymeerin voimakas laajeneminen rakenteiden alla alkaa nostamaan rakenteita. Työtä seurataan tarkasti lasermittalaitteistojen avulla, jolloin nousua voidaan millintarkasti seurata ja hallita.

SYVÄINJEKTOINNIN POLYMEERIT

Menetelmän suurimmat edut ovat, ettei korjaustyö yleensä vaadi minkäänlaisia purku- tai kaivuutöitä eikä muita erityisvalmisteluja, ja tilat voivat olla käytössä koko työn suorituksen ajan. Injektointi suoritetaan vain 12 mm rei’istä, jolloin pintamateriaaleja ei tarvitse uusia.

Syväinjektointimenetelmällä voidaan nostaa esimerkiksi kantavat väliseinät takaisin paikoilleen tai jopa koko rakennuksen perustuksia ilman mekaanisten nostolaitteistojen apua. Menetelmän etuja ovat, ettei tontille tarvita raskaita koneita ja kaivuutöitä, vaan kaikki tarvittava kulkee kiinteästi erikoisvalmisteisessa kuorma-autossamme, jota ei tarvitse saada edes työkohteen välittömään läheisyyteen.

Pyydä henkilökohtainen tarjous vajonneen rakennuksen nostosta tai oikaisusta


Hydraulitunkit ja pilareiden nostot

Perinteisten tunkkien avulla suoritettavat nostot luovat suuria pistemäisiä kuormituksia rakennusten perustuksille, jolloin vaurioitumisen vaara suurenee. Siksi suositeltu nostotapa on yleensä syväinjektointi, painenostomenetelmä tai niiden hybridimalli. Joskus rakenteiden ongelmapiste voi olla kuitenkin tietty osa jotakin rakennetta.

Tällainen voi olla esimerkiksi suuren teollisuushallin tai liikekiinteistön kantava pystypilari, joka on suuren kuormituksen alaisena. Tällaisten rakenteiden nostoon käytössämme on kehittelemämme pilarinostojärjestelmä, jossa pilaria voidaan nostaa keskeltä pilaria jopa 250 tonnin voimalla ja asemoida pilarin korko alkuperäiseen korkoonsa. Samalla pilarin alla olevan anturan maaperä voidaan vahvistaa syväinjektoinnilla eli stabiloida sen pohja.

Rakennuksen oikaisu paalumenetelmällä

Toisinaan erikoisimmissa projekteissa voivat nostot tai tuennat tapahtua sellaisessa ympäristössä, jossa painenosto- tai hybridimenetelmät eivät ole sovellettavissa. Tällaisia kohteita voivat olla esimerkiksi osittain vedessä olevat perustukset tai suon päälle perustetut rakennukset.

Näissä kohteissa vaihtoehtona on tehdä maanvaraisesta rakenteesta paaluperustainen kuormansiirtorakenteella. Maanvaraiset kuormat ankkuroidaan maahan lyötyihin teräspilareihin, jonka yhteydessä rakennetta oikaistaan erikoisvalmisteisten tunkkien avulla. Rakennuksen perustukset kengitetään kantaviin maakerroksiin saakka lyötyihin paaluihin, jonka jälkeen rakenne on täysin riippumaton maaperässä tapahtuvista muutoksista.

Rakennuksen nostaminen korkeatiheyspolymeerillä on erittäin hyödyllistä

Turvallisuus: Korkeatiheyspolymeeri on erittäin kestävä ja vakaa materiaali, joka auttaa estämään talon sortumisen tai vaurioitumisen.

Talon arvon parantaminen: Talon nostaminen korkeatiheyspolymeerillä lähtökohtaisesti nostaa talon arvoa, koska se osoittaa, että talo on rakennettu laadukkailla materiaaleilla ja ammattitaidolla.

Nopea ja kustannustehokas: Talon nostaminen korkeatiheyspolymeerillä on nopea ja kustannustehokas menetelmä verrattuna perinteisiin nostomenetelmiin.

Ympäristöystävällinen: Korkeatiheyspolymeeri on ympäristöystävällinen materiaali, joka ei aiheuta haitallisia päästöjä tai jätteitä.

Pyydä henkilökohtainen tarjous vajonneen rakennuksen nostosta tai oikaisusta

Heräsikö kysymyksiä?

Jätä yhteydenottopyyntö tai pyydä tarjous.
Kaikki yhteydenotot ovat tervetulleita ja luetaan.