Mökin oikaisu ja nosto voidaan tehdä helposti ja turvallisesti


Mökin nosto ja oikaisu


Onko kesämökkisi painunut vuosikymmenten saatossa? Jos mökin painuma ja vinouma häiritsee tai huolestuttaa, ota rohkeasti yhteyttä – meiltä onnistuu mökin nostaminen sekä mökin perustusten oikaisu vuosien kokemuksella.

Miten tunnistan mökin painumisen tai vajoaman?

  • Halkeamat seinissä tai katossa
  • Epätasaiset tai vinot lattiat
  • Jumittavat ovet ja ikkunat
  • Vino tai epätasainen katto
  • Perustuspilarit ovat painuneet tai rikkoutuneet

Sinun ei tarvitse tietää miksi mökkisi on painunut tai mikä menetelmä sopii juuri sinun kohteeseesi – asiantuntijamme osaavat selvittää mökin painumisen ja vajoamisen syyt, sekä tehdä asianmukaisen korjaussuunnitelman ongelman korjaamiseksi.

Miten mökin nosto tai oikaisu tapahtuu?

Toteutamme vajonneen mökin nostot ja oikaisut useilla eri menetelmillä. Kohteisiin valitaan aina suunnitelmien pohjalta oikea nostomenetelmä, joihin vaikuttavat mm. maaperän laatu ja kantokyky, sekä rakennuksen perustamistapa ja koko.

Osa menetelmistä on erittäin vaivattomia, nopeita ja edullisia; jotkut kohteet saadaan oikaistua esimerkiksi ainoastaan turvallista korkeatiheyspolymeeriä injektoimalla. Mikäli mökkisi vaatii kuitenkin järeämpiä toimenpiteitä, ei syytä huoleen – meiltä onnistuu mökin nostaminen myös paalumenetelmää hyödyntäen.

Mökin Tunkkaus on myös asia, josta puhutaan

Valitsemme kokemukseemme perustuen aina tapauskohtaisesti tekniikan, jolla mökin nostaminen tai oikaisu kannattaa tehdä. Mökin tunkkausta käytetään myös kansanomaisena terminä, kun puhutaan oikaisusta.

Mökin tunkkauksen voidaan ajatella olevan erikoistunut menetelmä, joka on kehitetty erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin, joissa maaperän muutokset voivat aiheuttaa rakennusten painumista tai vinoutumista. Tämän menetelmän avulla voidaan korjata monenlaisia rakenteellisia ongelmia, jotka voivat vaikuttaa mökin rakenteeseen ja turvallisuuteen.

Jos huomaat, että mökkisi lattia tuntuu epätasaiselta, ovet ja ikkunat eivät sulkeudu kunnolla tai rakennuksen kulmat eivät näytä olevan suorassa, nämä ovat selkeitä merkkejä siitä, että mökkisi saattaa olla painunut tai kallistunut. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää toimia nopeasti, jotta ongelma ei pahene ja aiheuta lisäkustannuksia tulevaisuudessa.

Mökin tunkkaus on prosessi, jossa käytetään erityisiä laitteita ja välineitä rakennuksen nostamiseen ja tukemiseen oikeassa asennossa. Tämä ei ainoastaan palauta rakennusta sen alkuperäiseen asentoon, vaan se myös vahvistaa sen perustuksia ja estää mahdollisia tulevia vaurioita.

Yksi suurimmista eduista mökin tunkkauksessa on sen kyky säilyttää rakennuksen pitkäikäisyys. Kun mökki on tuettu oikein ja sen perustukset ovat vahvat, se kestää vuosikymmeniä ilman merkittäviä rakenteellisia ongelmia. Lisäksi turvallisuus paranee, kun rakenteelliset heikkoudet korjataan ajoissa.

On tärkeää valita ammattilainen, jolla on kokemusta ja tietotaitoa mökin tunkkauksesta. He osaavat arvioida tilanteen, valita oikeat välineet ja menetelmät ja suorittaa työ tehokkaasti ja turvallisesti. Kun mökkisi on jälleen tukevasti paikoillaan, voit jatkaa nauttimista sen mukavuuksista ja kauneudesta vuosikymmenien ajan.

Heräsikö kysymyksiä mökin nostosta tai oikaisusta?

Jätä yhteydenottopyyntö tai pyydä tarjous.
Kaikki yhteydenotot ovat tervetulleita ja luetaan.